Jordan, Barkley și LeBron își iau la revedere de la Stern: “Fără el jucătorii nu ar fi milionari”

Moartea lui David Stern, un fost comisar NBA, a răsunat în scurt timp în sutele de voci ale jucătorilor și legenda unei ligi care datorează tot ceea ce este astăzi pentru figura avocatului din New York, care a schimbat complet regulile jocului și care au făcut din NBA cea mai bună ligă din lume și un produs global consumat în fiecare zi de sute de milioane de oameni de pe glob.

Unul dintre primii care a vorbit a fost Charles Barkley , al cărui limbaj a provocat Stern mai mult decât o durere de cap în timpul său de jucător, dar care nu ezită să evidențieze figura unui vizionar care a transformat realitatea jucătorilor de baschet: „Încă îmi amintesc când am venit la NBA , în 1984, când salariul mediu era de 200.000 $ și acum se ridică la 7,7 milioane USD.Tinerii nu ar trebui să uite niciodată că numai datorită lui Stern au putut să se bucure de o realitate unică. ”

Michael Jordan, considerat cel mai bun jucător de baschet din toate timpurile și actualul proprietar al Charlotte Hornets, El a profitat de câteva rânduri în The Athletic pentru a glosa figura lui Stern: „Fără David Stern, NBA nu ar fi ceea ce este astăzi. El a ghidat liga prin perioade turbulente și a făcut-o să devină un fenomen internațional, creând oportunități pe care puțini își puteau imagina înainte. Viziunea și conducerea lui mi-au oferit dimensiunea globală care mi-a permis să am succes. A avut o dragoste profundă pentru baschet și a cerut excelență tuturor celor din jurul său și îl admir pentru asta.Nu aș fi aici dacă nu ar fi fost pentru el. ”

Magic Johnson, protagonistul Stern și-a amintit întotdeauna ca cel mai rău moment al său în calitate de comisar când a anunțat că este HIV pozitiv, a vrut să-și lase memoria pentru figura lui Stern : „Un bărbat grozav, tată, prieten și vizionar. Timp de 30 de ani a îndrumat NBA să devină una dintre cele mai populare ligi din lume cu ideile sale revoluționare. A plecat de la acordarea finalelor NBA întârziate la jocurile televizate în direct. A făcut istorie. Când am anunțat în 1991 că am HIV, oamenii au crezut că îi pot infecta doar strângând mâinile.Când David mi-a permis să joc în All Star din 1992 și apoi cu echipa de vis am reușit să schimbăm lumea. ”

Jucătorii activi cu LeBron James în frunte au vrut să lase și o ultimă amintire despre cine. El a făcut din NBA ceea ce este astăzi: „Nu voi uita niciodată când m-ai chemat pe scena de proiect și mi-ai dat mâna. Visul meu s-a realizat. Vă mulțumim pentru angajamentul dvs. față de sportul frumos al baschetului care a schimbat viața atâtor tineri și copii și, cel mai important, pentru viziunea dvs. de a face sportul nostru global datorită unei viziuni pe care numai voi le-ați putea face posibile!Ați făcut sportul nostru cel mai mare din lume. ”

Abonați-vă la Buletinul informativ pentru coșul MARCA și primiți prin e-mail, de luni până duminică și prima oară dimineața, știri exclusive, interviuri, Rapoarte, grafică și videoclipuri care vor marca ziua în NBA, Liga Endesa, Euroliga și restul lumii coșului.