Interzicerea publicității pentru jocuri de noroc produce efecte de la începutul Cenușei

Interdicția publicității de jocuri de noroc în timpul sportului televizat a intrat în vigoare, seria de cricket Ashes dintre Anglia și Australia devenind primul mare eveniment sportiv din Marea Britanie, în mai mult de un deceniu, supus restricțiilor.

industria jocurilor de noroc a anunțat măsura voluntară anul trecut, într-un efort aparent pentru a aborda îngrijorările legate de volumul reclamelor de jocuri de noroc la televizor și impactul acestora asupra copiilor și a persoanelor vulnerabile.

În conformitate cu acordul, niciun anunț de jocuri de Bet365 app noroc nu va fi afișat în timpul unui sport live, televizat înainte de bazinul de la ora 21.00, pentru o perioadă de „fluier pentru fluiere” care începe cu cinci minute înainte de începerea unui meci și se încheie la cinci minute după.

Curburile exclud cursele de cai și ogar, care sunt văzute ca intrinsec legat de jocurile de noroc.

Interdicția a fost introdusă să coincidă cu începutul sezonului de fotbal săptămâna viitoare, dar Cenușa, care a început joi, este primul eveniment sportiv important care a făcut obiectul noului regim. .

Modificarea va face acest lucru reduceți dramatic numărul de reclame pentru jocuri de noroc văzute la televizor, la 12 ani de la intrarea în vigoare a Legii jocurilor de noroc din 2005, permițând cazinourilor online și caselor de pariuri să facă publicitate pentru televiziune pentru prima dată. companiilor li s-a permis să ecranizeze reclame TV.Companiile trebuie să fie responsabile social. ”Înscrieți-vă la e-mailul zilnic Business Today sau urmați-l pe Guardian Business pe Twitter la @BusinessDesk

Campaniile au subliniat că bordurile voluntare din publicitatea TV nu includ sponsorizarea tricourilor de fotbal sau reclamele care alergați la acoperișuri de teren pe stadioane, ceea ce înseamnă că firmele de jocuri de noroc vor apărea în continuare Bet365 bonus proeminente în timpul sportului în direct. : “Cluburile și sponsorii de jocuri de noroc ar trebui să se adreseze mult mai mult, inclusiv publicității în teren, sponsorizarea cămășilor și în mesageria„ jocurile dăunătoare “la sol. – cluburile trebuie să-i ajute.Nu este necesar să pariați pentru a vă bucura de un meci. ”

Studiile academice au indicat că prevalența logo-urilor companiei de jocuri de noroc pe cămăși și acoperișuri înseamnă că brandul lor încă mai prezintă caracteristici chiar și pentru radiodifuzorii necomerciali. cum ar fi BBC.

Jumătate din tricourile Premier League vor fi încorporate cu logo-urile companiilor de jocuri de noroc în sezonul 2019-20.

Efectul interzicerii anunțurilor TV va fi, de asemenea, Bet365 limitat de faptul că majoritatea cheltuielilor din industria jocurilor de noroc s-a schimbat online în ultimii ani.