Max Verstappen ocupă prima poziție în F1 la Marele Premiu al Ungariei

Deja adorat de hoardele fanilor cu portocalii care se adună la Grand Prix-ul din Europa, Max Verstappen le-a dat motive să urle până au răgușit în Ungaria. În revendicarea primei poziții din cariera sa la Marele Premiu al Ungariei, el a devenit și primul pilot olandez care a revendicat primul loc în Formula 1. De altfel, a fost o declarație suplimentară a talentului său și o altă provocare mai mult decât binevenită pentru hegemonia Mercedes F1.Carlos Sainz: ‘Este incredibil de enervant să mergi la fiecare cursă pentru a termina al șaptelea’ Citește mai mult

Verstappen a făcut acest lucru pentru Red Bull cu o tură impecabilă a Hungaroringului, deși împins la limită de Mercedes-ul lui Valtteri Bottas, care se află pe locul doi.Lewis Hamilton, tot pentru Mercedes, este al treilea cu Charles Leclerc, în frunte cu Sebastian Vettel, în Ferraris. Verstappen are doar 21 de ani, dar se află în al cincilea sezon al său în F1. După ce a devenit cel mai tânăr pilot care a concurat în sport, iar cel mai tânăr câștigător al acestuia, nu a fost deloc preocupat de faptul că era doar cel de-al patrulea cel mai tânăr pilot care a revendicat stâlpul. S-a maturizat atât de mult în acei cinci ani, încât, în timp ce a fost evocat de locul respectiv, a existat și considerația calmă a unui șofer care știe că adevărata afacere începe duminică.

„Este incredibil”, a spus el a spus. „Aceasta încă lipsea. Mașina s-a simțit bine tot weekendul.Sunt foarte fericit în ziua de azi, dar mai există o cursă de făcut și asta este cel mai important. ” Red Bull afișează un ritm remarcabil de ritm în jurul unei piste care joacă la punctele lor forte aerodinamice. Verstappen avea clar echilibrul și stabilitatea necesară pentru schimbările frecvente de direcție la Hungaroring și a fost capabil să le exploateze.

A făcut acest lucru cu un anumit stil. El a mers cel mai repede în prima sa cursă fierbinte în Q3, cu un timp de 1min 14.958sec, aproape două zecimi de ambele Bottas în secundă și Hamilton în al treilea. Acesta a fost un avantaj puternic de depășit, dar, pe cât a încercat Bottas, nu prea putea impresiona. Într-adevăr, Verstappen a găsit și mai mult în al doilea rând.Împingându-și Red Bull până la margine, el a fost la un alt nivel în ultimul tur, când a trecut aproape jumătate de secundă mai repede cu 1min 14.572sec. A fost superb. Hamilton, în ciuda faptului că a părut puternic în acest weekend, a fost aproape două zecimi înapoi. Facebook Twitter Pinterest Lewis Hamilton în acțiune în timpul calificărilor. Fotografie: Steven Tee / LAT Images / Rex / Shutterstock

S-au organizat cu adevărat sărbători la Red Bull pentru primul lor pol în acest sezon și cu producătorul de motoare Honda, pentru care este primul pol de când Jenson Button a luat top în Australia în 2006.

Hamilton a fost dezamăgit că nu a putut să conteste mai tare. „Mașina nu era aceeași ca în cea de-a treia practică”, a spus el.

„A fost un pic de luptă, doar platou.Nu s-a îmbunătățit cu adevărat. Dar încă suntem în luptă, sperăm că pentru cursă vom avea un ritm mai bun de cursă. ”Lewis Hamilton salută atmosfera la Mercedes după o formă slabă din Germania Citește mai mult

Au fost totuși zâmbete la celălalt capăt al pitlingului, în timp ce Williams s-a transformat în calificarea lor cea mai bună a anului. După ce au adus în cele din urmă actualizările aeriene pe care le-au așteptat în Germania, a plătit în Ungaria, cu George Russell în 16. A fost o alergare superbă și prima dată când Williams nu a fost cel mai lent pe calea de calificare în acest an. Optimismul pe care îl pot apropia de mijlocul terenului pare justificat.

Ferrari se aștepta să fie sub cosh prin colțurile lente și medii de viteză ale Hungaroringului, dar Leclerc nu a ajutat cauza lor.A pierdut partea din spate, prea fierbinte în colțul final și s-a rotit în perete în primul trimestru, suferind pagube minore. În mod remarcabil, mașina lui a fost încă în stare să pună vremuri bune și s-a descurcat bine pentru a lua locul patru. El este al treilea în campionatul mondial, cu 63 de puncte în spatele lui Hamilton și 21 în fața lui Vettel și a existat optimism, ar exista mai multe motive pentru ca fanii olandezi să sărbătorească să vină duminică.

„Știm că, dacă poate porni în avans pentru cursă, face mai ușor controlul “, a spus el.

” Am muncit foarte mult pentru îmbunătățirea motorului în calitate pentru a obține mai mult în afară. Asta a arătat astăzi. Continuăm să îmbunătățim. ”