Ruaridh McConnochie de la Bath: „Am primit un apel pierdut de la Eddie. Am fost socat’

Primul sezon al lui Ruaridh McConnochie, jucând XVs-ul profesionist, a fost un vârtej al oricărei întinderi ale imaginației. În urmă cu doisprezece luni, el și-a încheiat cariera de șapte la Cupa Mondială de la San Francisco, iar acum a făcut parte din cantonamentul Angliei din Treviso și s-a închis într-un loc din avionul către Japonia.

Este un o creștere remarcabilă pentru versatilul din spate și cu atât mai mult cu cât consideri că viața în afara câmpului a fost ceva mai simplu. Din fericire, McConnochie a putut posta în aprilie că partenerul său, Vicki, a fost liber de cancer după 18 luni. „Se întâmplă”, spune el. “Este viață. A fost grozav și a fost minunat acum, i s-a dat totul clar. Cum te descurci este totul personal. Este diferit pentru oameni diferiți.Avem o rețea de asistență excelentă în jurul nostru și așteptăm cu nerăbdare viitorul. ”

El vorbește cu multă onestitate despre cât de repede a venit ascensiunea sa, cât de puțin probabil a fost și cât de rapid ar putea fi dispărea. „Poate că nu m-am oprit și m-am gândit ce s-a întâmplat”, spune tânăra de 27 de ani. „Am încercat doar să mă descurc și să mă bucur pentru că este o carieră atât de scurtă. Câțiva ani în urmă eram doar un fan al jocului, astfel încât să pot face acest lucru, deoarece un loc de muncă este incredibil. Profitați la maxim înainte de a trebui să obțin un loc de muncă real în lumea reală. ”Galeria ‘Taulupe Faletau din Cupa Mondială de Rugby cu claviculă spartă Citește mai mult

Traseul lui McConnochie către amenajarea seniorului din Anglia este revigorant neconvențional.În adolescență, el venise să accepte că rugby-ul profesional nu era pentru el, fiind trecut la nivelul academiei. A plecat într-un an liber în Noua Zeelandă, în primul rând ca asistent didactic, dar a ținut ochii cu un club local, Rangataua, înainte de a merge la Universitatea din Gloucestershire. De acolo, cu ajutorul lui Phil Llewellyn, antrenor universitar și fost internațional GB 7s, s-a alăturat lui Nuneaton, apoi s-a mutat în setarea Angliei pentru sette în primăvara anului 2015.Sentimentul că ar regreta mereu că nu i-a dat o altă crăpătură în XV nu ar înceta să-i sâcâie și cu ajutorul lui Dan Cooper, care fusese analistul Angliei și al șapte GB, s-a mutat în Bath vara trecută.

„[Baia] mi-a arătat încredere în mine și mi-a oferit un contract și mi-a trebuit să încerc să demonstrez că îl merit”, spune el. „Știam că vreau să încerc și o dovedesc, dar știam că nu se poate întâmpla dintr-o dată. După ce am ieșit din jocul XV de trei ani și nu am fost niciodată la acest standard, știam că poate dura un sezon întreg, poate dura două sezoane, s-ar putea să nu funcționeze deloc.

„Eu Amintiți-vă că ați vorbit cu oamenii în jurul lunii august a anului trecut și doar ați gândit că vreau să învăț jocul cât mai mult posibil.Venisem la sfârșitul sezonului pre-sezon, [planul era să] ridic cât am putut în timpul sezonului și apoi să atac acest pre-sezon și să trec forța pe acolo. Nu s-a întâmplat așa și iată-l, dar nu aș fi crezut că se va întâmpla peste un milion de ani. ”

Șansa lui McConnochie cu Bath a venit mai devreme decât se aștepta din cauza rănilor și a apelurilor internaționale. toamna trecută și Anglia a început să arate un interes față de sfârșitul sezonului. Jones a fost în căutarea unui bulter pentru Cupa Mondială, citând impactul pe care Nehe Milner-Skudder l-a avut pentru Noua Zeelandă în 2015 și că a numit-o pe McConnochie în echipa sa din această lună, a spus: „S-a ales singur. A jucat genial pentru Bath.Apoi am explicat un pic despre fondul său, personajul său, am avut câteva întâlniri cu el și este un personaj bun, un om de echipă bun, un tip ideal pentru a se încadra ca utilitate înapoi la Cupa Mondială. El este un jucător la îndemână. ”Mike Brown este gata să transpire pentru un loc în echipa din Cupa Mondială a Angliei Citește mai mult

Laudă ridicată, dar McConnochie nu a fost convins la început când Jones a încercat să ia legătura. „Am avut câteva discuții cu antrenorii Bath, spunând că Anglia pune întrebări despre mine, întrebând despre fondul meu”, spune el. „Apoi, într-o duminică, am primit un apel pierdut de la Eddie, nu știam cine era și un mesaj text. Am fost, „agățați, nu sunt sigur de asta”. Nu știi niciodată cu unii dintre băieți, dar l-am verificat cu unul dintre telefoanele băieților.L-am sunat înapoi și mi-a spus că a fost impresionat de mine anul acesta și că a vrut să mă implice în tabără. Am fost un pic șocat într-adevăr. Apoi n-am auzit nimic până când nu am început să primesc câteva e-mailuri și apoi a fost 100% adevărat, Eddie nu a reușit să creeze. ”

În mod clar, înflorește, dar după trei ani cu Anglia șapte și, cu inelele olimpice tatuate pe brațul drept și o medalie de argint, câștigată la Rio 2016, pentru a arăta pentru aceasta, McConnochie este convins că jucătorii tineri vor beneficia de petrecerea timpului pe circuit.

sus am fost un fan masiv al olimpiadelor.Îmi amintesc de Jocurile din 2000 de la Sydney, când mă ridic la 4 dimineața și mă uitam cu frații mei ”, spune el. „Am fost masiv în atletism, așa că am fost într-un sat olimpic cu toți acești sportivi pe care i-am urmărit de-a lungul anilor, a fost incredibil.

„ În ceea ce privește competențele, mai mulți tineri ar trebui să o facă . Poate după acea grupă de vârstă U20, deoarece le-ar beneficia atât de mult, punându-și abilitățile sub presiune, precum și că se află într-un mediu de clasă mondială, sub oboseală masivă.Știu că mi-a ajutat jocul masiv, fie că a fost aerian sau alergat pentru a bate oamenii unu la unul și pentru a te sprijini. Defalcarea: înscrieți-vă și primiți e-mailul nostru săptămânal al rugby-ului.

„Calea mea a fost complet diferită , Nu am fost implicat în niciun club și există un talent neexploatat în jocul uni și tipi care, probabil, au trecut prin plasă la o vârstă fragedă și nu au avut niciodată această șansă, ajungând la 21, 22 de ani, pot fi benefic în mod masiv pentru jocul celor șapte și sper să îl poată folosi ca o piatră de trecere care merge la XVs. ”